weekendowe gotowanie

Weekendowe gotowanie: Krewetkowe szaleństwo =)

Styczeń 31, 2016
weekendowe gotowanie
Tym razem w „Weekendowym gotowaniu” przedstawiam przepis na pyszny i zdrowy obiadek, który otrzymałam od Kulinarnej drużyny – dziewczyny jak zwykle mają fajny pomysł na super danie 🙂
Wekendowe gotowanie
SKŁADNIKI:
  • krewetki tygrysie
  • rukola
  • awokado
  • kolender
  • pomidory koktajlowe
  • marchewka
  • przyprawy: świeże chilli,świeża bazylia,sól morska,ocet balsamiczny,czosnek, pieprz ziołowy.

12644965_1719553761664435_599501923646325600_n

WYKONANIE:

  1. Rozgrzewamy oliwę na patelni z chilli i czosnkiem, następnie dorzucamy krewetki smażymy około 5min przyprawiamy solą do smaku.
  2. Kładziemy świeżo pokrojoną bazylię z octem balsamicznym i przyprawiamy pieprzem ziołowym.
  3. Na talerzu układamy rukolę, pokrojone awokado, krewetki, marchewkę, pomidory, kolender i zalewamy sosem 🙂
12650878_1719553954997749_5614053677496768656_n
12647338_1719554011664410_8101826869313535950_n
FacebooklinkedinFacebooklinkedin

Only registered users can comment.

  1. Jak to apetycznie wygląda! nie jadłam nigdy krewetek, ale w takim wydaniu zdecydowanie bym się na nie skusiła! Kolorowo, pięknie, apetycznie. Czego chcieć więcej. Na pewno smakuje wybornie, bo wygląda bardzo apetycznie 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *