weekendowe gotowanie

Tatar wege – dobry i dla krówki =)

Styczeń 10, 2016

 

Jak już wspominałam – uwielbiam jeść tatar wołowy i dlatego też ciężko jest mi zostać w 100% wegetarianką

Jednak pracuje nad sobą i poszukałam, zmodernizowałam i mam też pomysł na wersje wege =)

Dlatego dziś w „Weekendowym gotowaniu” – tatar dla wszystkich 😉

 

SKŁADNIKI:

  • słoiczek suszonych pomidorów
  • jedna czerwona cebula
  • 4 ogórki kiszone
  • 2/3 wafle ryżowe
  • sól i piprz
  • opcjonalnie – 4 łyżki pasty pomidorowej

 

WYKONANIE:

  1. Pomidory suszone siekamy bardzo dokładnie.
  2. Ogórki i cebule kroimy na drobną kostkę
  3. Opcjonalnie wafle ryżowe mieszamy z pastą pomidorową
  4. Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
  5. Smacznego =)

p.s dajcie znać czy smakowało =)

 

 

 

FacebooklinkedinFacebooklinkedin

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *