weekendowe gotowanie

Weekendowe gotowanie: Wege stek =)

Grudzień 27, 2015

 

Czas na poświąteczne “Weekendowe gotowanie” =) Coś super pysznego dla wegetarian i nie tylko 🙂

SKŁADNIKI:

  • kalafior
  • sól
  • pieprz kolorowy
  • zioła prowansalskie

WYKONANIE:

  1. Ze środka kalafiora wycinamy 2-4, 2 cm steki.
  2. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami.
  3. Wrzucamy je na patelnie i po minucie smażymy z każdej strony, po pięć razy.
  4. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy  przez 7 minut, następnie obracamy i pieczemy przez kolejne 7-10 minut.
  5. Na koniec posypujemy posiekanymi orzeszkami laskowymi oraz sosem np. musztardowo miodowym.

Smacznego!

Przygotowanie: 5 minut-Smażenie: 10 minut-Pieczenie: 15 minut-Gotowe po 30 minutach

 

FacebooklinkedinFacebooklinkedin

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *